Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- مدیر سامانه تدارکات الکترونیکی دولت از انجام بیش از انجام 50 هزار میلیارد تومان تراکنش مالی در این سامانه در پنج سال گذشته تا امروز خبر داد که بیش از 56 درصد آن در 10 ماه نخست امسال بوده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «سید امیر اصغری» امروز (دوشنبه) در نشستی خبری افزود: سامانه تدارکات الکترونیکی دولت به نوعی بزرگترین بازارچه داخلی کشور است که دستگاه های دولتی و نهادهای غیردولتی مطابق قانون از اردیبهشت ماه پارسال مکلف شده اند تا همه معاملات جزئی، متوسط، مزایده ها و مناقصه های خود و حتی معاملات محرمانه را در بستر آن به انجام برسانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این مقام مسئول، هدف قانونگذار از راه اندازی این سامانه را ایجاد شفافت در انجام معاملات دانست و گفت: هرچند تخلفات به صفر نرسیده، اما هزینه انجام تخلفات را بالا برده است.
وی خاطرنشان کرد: اکنون قوه مجریه با تمکین به اجرای قانون، همه معاملات خود را در بستر این سامانه انجام داده و مجلس از طریق دیوان محاسبات ناظر بر صحت اجرای قوانین سامانه تدارکات الکترونیکی دولت است.
اصغری، مزیت دوم این سامانه را حذف واسطه ها و دلالان برشمرد و گفت: تامین کنندگان، تولیدکنندگان و عرضه کنندگان با حضور در این سامانه می توانند بطور مستقیم کالاها و خدمات خود را به دولت عرضه کنند.
وی یادآور شد: فروردین ماه پارسال 13 هزار تولیدکننده و تامین کننده در این سامانه حضور یافتند که اکنون به بیش از 74 هزار مورد رسیده است؛ همچنین 25 هزار مزایده گر نیز در این سامانه حضور یافته اند.
مدیر سامانه تدارکات الکترونیکی دولت تاکید کرد: مزیت دیگر این سامانه حمایت از کالاهای ایرانی است؛ به طوری که با حمایت معاونت صنایع وزارت صنعت آمار شرکت های پرفروش عرضه کننده کالاها احصا شده و پس از اخذ «ایران کد» برای آنها، انجام معامله کالاهای با نمونه داخلی منع می شود.
وی ادامه داد: تاکنون 50 هزار ایران کد در داخل سامانه برای کالاهای داخلی اخذ شده است.
اصغری گفت: هرچند این سامانه از سال 91 شکل گرفته، اما دستگاه ها برای انجام امور خود مکلف به حضور در آن نبودند اما از اردیبهشت ماه پارسال و پس از مصوبه هیات دولت، ذی حسابان دولتی هیچ معامله ای را خارج از این سامانه تایید نمی کنند.

** رقابت پذیری تامین کنندگان
وی افزود: تا امروز پنج هزار و 392 دستگاه اجرایی به عضویت سامانه تدارکات الکترونیکی دولت در آمده اند و 167 هزار و 125 سفارش خرید توسط این دستگاه ها انجام شده است.
به گفته این مقام مسئول، خریدهای از 2.5 تا 25 میلیون تومان در قالب معاملات جزئی، از 25 تا 250 میلیون تومان در قالب خریدهای متوسط و بیشتر از 250 میلیون تومان در قالب تشریفات مناقصه قرار می گیرد و تاکنون 123 هزار مزایده در داخل سامانه به انجام رسیده است.
وی به حضور بیش از 600 مزایده گر در انجام یکی از مزایده ها اشاره کرد و گفت: این مهم به معنای رقابت پذیری تامین کنندگان و مزایده گران و انجام رقابت های منصفانه است که به قطع دست واسطه ها و کاهش فسادهایی که پیش از این وجود داشته می انجامد.
اصغری اظهار داشت: این سامانه که همه مدارک به صورت الکترونیکی بوده و معاملات با امضای الکترونیکی انجام می شود، بستر خوبی برای طرح ریزی دستگاه های قانونگذار و برنامه ریز است، به طوری که سازمان برنامه و بودجه می تواند با دستیابی به اطلاعات آن مشخص کند کدام سازمان ها در هزینه کرد بودجه خود چگونه اقدام کرده اند و بودجه های سال آینده خود را بر همان اساس تهیه کند.
وی بیان داشت: در نظر داریم زیرسامانه هایی طراحی و در اختیار استانداری ها و سازمان های برنامه و بودجه استان ها قرار دهیم تا بتوانند حمایت واقعی از تولیدکنندگان بومی خود داشته باشند.

** صرفه جویی در مصرف کاغذ
مدیر سامانه تدارکات الکترونیکی دولت خاطرنشان کرد: دستگاه های دولتی با حضور در این سامانه، تا امروز بیش از 9 میلیون صفحه کاغذ صرفه جویی کرده اند.
وی پیش بینی کرد که تراکنش مالی انجام شده در این سامانه تا پایان سال آینده به بیش از 150 هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
اصغری به فرا رسیدن دهه فجر اشاره کرد و گفت: به همین مناسبت ثبت نام تامین کنندگان، عرضه کنندگان و مزایده گران تا پایان بهمن ماه به صورت رایگان انجام می شود و این افراد برای دریافت ایران کدهای متناظر می توانند تخفیف 30 تا 70 درصدی از مرکز شماره گذاری کالاها و خدمات دریافت کنند.
وی در پاسخ به ایرنا افزود: تاکنون سازمان خصوصی سازی به این سامانه ورود نکرده است، اما مقرر بود تا پایان آبان ماه امسال خدمات مزایده واگذاری و مناقصه خدمات مشاوره که دربرگیرنده خدمات سازمان خصوصی سازی است به معاملات این سامانه اضافه شود.
این مقام مسئول در عین حال خاطرنشان کرد: سازمان اموال تملیکی همه مزایده ها و مناقصه های خود را از طریق این سامانه انجام می دهد.
اقتصام*3065**9189

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد سامانه تداركات الكترونيكي دولت شفافيت رقابت پذيري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۲۵۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شارژ کالابرگ الکترونیک یک ماه زودتر از یارانه نقدی است

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، بدنه اقتصادی دولت سیزدهم با یک تدبیر ویژه و خرد جمعی طرح کالابرگ الکترونیکی را طراحی و اجرایی کرد تا فشار کمتری به مردم به خصوص دهک‌های پایین جامعه در جهت تامین نیاز‌های غذایی وارد شود.

در این طرح جامع و البته هوشمندانه دولت سعی کرد تا از طریق یارانه‌ها سبد غذایی مورد نیاز مردم را در حد قابل قبولی تامین کند از این رو با اختصاص این طرح به دهک‌های مختلف جامعه شیوه جدیدی را در تامین نیاز‌های غذایی مردم ابداع کرد.

در طرح کالابرگ الکترونیکی برای همه یارانه‌بگیران اعتبار کالابرگ الکترونیک ماه زودتر از یارانه نقدی شارژ می‌شود که افراد می‌توانند با کارت بانکی سرپرست خانوار ۱۱ قلم کالای مورد نظر شامل مرغ، تخم‌مرغ، گوشت منجمد، قند و شکر، روغن، ماست، شیر، پنیر، ماکارونی و حبوبات را خریداری کنند.

طبق اطلاعات مندرج در پایگاه اطلاع رسانی دولت در طرح کالابرگ الکترونیکی ۷ دهک از افراد جامعه تحت پوشش قرار دارند و هدف دولت از اجرای طرح کالا برگ الکترونیکی این است که مواد مغذی موردنیاز در ۱۱ قلم کالای سبد مدنظر کالابرگ الکترونیکی به جامعه هدف برسد و دهک‌های کم‌درآمد از نظر تغذیه شامل پروتئین، ویتامین و ریزمغذی‌ها مشکلی پیدا نکند.

گفتنی است طبق آمار‌ها و گزارش‌های منتشر شده دولتمردان و تیم اجرایی طرح کالابرگ الکترونیکی نمره قابل قبولی را از مردم در جهت اجرای این طرح کسب کرده است روندی که زمزمه‌های ادامه این طرح را قوت می‌بخشد در حالیکه که دولتمردان هنوز درباره این موضوع اظهارنظر شفاف و صریح نداشتند.

بدون شک تامین سبد غذایی مردم به خصوص اقشار کم‌درآمد و ضعیف یکی از مهم‌ترین اهداف تمامی دولت‌ها در کشور‌های مختلف از جمله جمهوری اسلامی ایران است که این مهم با درایت هوشمندانه مسئولان کشورمان به بهترین شکل ممکن و بارعایت تمام پروتکل‌ها و اصول اقتصادی اجرایی شده که این روند قابل تقدیر است و امیدواریم به بهترین شکل ممکن تداوم یابد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی کردستان در حال انجام است
  • سقف خرید و تراکنش کارتی در پست بانک ایران افزایش یافت
  • طرح کالابرگ ادامه می یابد؟
  • تامین سبد غذایی مردم با رویکردی عقلانی/ نمره ۲۰ دولتمردان در اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی
  • تامین سبد غذایی مردم با رویکردی عقلانی
  • شارژ کالابرگ الکترونیک یک ماه زودتر از یارانه نقدی است
  • رونمایی از برات الکترونیکی زنجیره تأمین مالی با حضور وزیر اقتصاد
  • اتصال ۱۷ بانک به سامانه برات الکترونیکی
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا
  • تبدیل ۳۲ درصد مجوزهای کاغذی به الکترونیکی در لرستان